3iQ’s Bitcoin Fund begint te handelen in Canadese Dollars na $100M mijlpaal.

Volgens een recente aankondiging zijn de Class A Units van 3iQ’s The Bitcoin Fund begonnen met de handel in Canadese dollars op de Toronto Stock Exchange onder het symbool „QBTC“. De handel werd gestart op 20 oktober.

Dit is een cruciale ontwikkeling, waarbij het belang van hetzelfde wordt benadrukt door Fred Pye, President & CEO van 3iQ,

„Eindelijk hebben Canadese beleggers de mogelijkheid om het Bitcoin Investor te verhandelen in hun eigen valuta en via hun lokaal gedomineerde rekeningen, waardoor de eindeloze kosten en de moeite die het omrekenen van valuta’s met zich meebrengt, worden geëlimineerd“.

3iQ was de eerste Canadese beleggingsfondsbeheerder die toestemming kreeg van de Canadese toezichthouders om een openbaar Bitcoin-fonds en een multi-crypto-activafonds te beheren.

Het fonds, dat op 9 april 2020 werd gelanceerd, heeft net een belangrijke mijlpaal van meer dan $100 miljoen aan marktkapitalisatie bereikt.

Gemini is een subbewaarder voor The Bitcoin Fund en is de enige bewaarder voor het 3iQ Global Crypto-asset Fund dat investeert in Bitcoin, Ether en Litecoin.

De Nettovermogenswaarde (NIW) per participatie voor het Bitcoin-Fonds was $9,24 bij aanvang, met dezelfde notering als $14,42, op het moment van de pers. Ter vergelijking: de NIW van 3iQ’s multi-crypto activa fonds was bij aanvang $10 in 2018, met dezelfde handel tegen ongeveer dezelfde waarde, op het moment van schrijven.

De waardestijging van het Bitcoin Fund in een tijdspanne van slechts enkele maanden lijkt te impliceren dat het gebrek aan diversificatie in dit geval gunstig is geweest.

Het succes van de single asset strategie is te danken aan het feit dat 3iQ het voorlopige prospectus van het Ether Fund heeft ontvangen van de Canadese effectenautoriteiten.

De waarde van het Bitcoin Fund is gebaseerd op de MVIS CryptoCompare Institutional Bitcoin Index (MVIBTC), onderhouden door MV Index Solutions GmbH (MVIS).

Het fonds is enkele weken geleden genoteerd aan de beurs van Gibraltar – een locatie die ETF’s aan een grotere Europese markt kan aanbieden zodra de regelgeving dit toelaat.